Ayurvedisch recept: Golden Milk

Ik heb wel eens eerder gedeeld hoeveel ik van koffie houd. Maar (zie mijn blog) er ook last van heb... Dit is een prachtig alternatief voor koffie!

‘Goudkleurige Melk’ bevat als werkzaam bestanddeel curcuma longa (kurkuma) wat binnen de Ayurveda vaak beschreven wordt om vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Kurkuma wordt in India al sinds mensenheugenis gebruikt en zou klachten kunnen verminderen bij een veelheid aan chronische aandoeningen: spijsverteringsstoornissen, artritis, bloedsuikerproblemen en ontstekingen. NB Bij gebruik van andere medicijnen wees voorzichtig want kunnen interacties zijn.

Nu de dagen weer korter worden, de wandelingen kouder en het griepseizoen spoedig zal aanbreken, is dit vooral erg lekker en verwarmend. Gun jezelf een momentje met goudkleurige kurkuma melk!

Zo maak je het:

Doe onderstaande ingrediënten in een steelpannetje en warm al roerend langzaam op.

  • 400 ml (plantaardige) melk

  • 2 tl gemalen kurkuma

  • 1 tl gemberpoeder

  • snufje cayennepeper

  • snufje kaneel

  • klein mespuntje zout

  • klein beetje gemalen zwarte peper

 

 
RECEPTENMirjam